Mai multi directori OCPI schimbati din functie in ultima perioada

  • Incepem cu OCPI Iasi, unde doamna Narciza Nedelcu, director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara din 2008 si pana acum a fost eliberata din functie. In postul proaspat eliberat a fost numit Costel Alexe, angajat de 5 ani al acestei institutii si consilier judetean in mandatul 2008-2012. Directorul O.C.P.I. Iasi, Narciza Nedelcu, a ramas fara functie si s-a ales cu plangere penala. 


Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a decis prin ordin al directorului general suspendarea contractului individual de munca al doamnei Narciza Nedelcu si totodata suspendarea acesteia din functia de director al OCPI Iasi incepand cu data de 14 iunie 2012 ca urmare a plangerii penale nr.8854 din 13 iunie formulata de ANCPI impotriva acesteia.

Fostul director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi a contestat in instanta decizia prin care a fost suspendat din functie. Unul dintre motivele pentru care Narciza Nedelcu a apelat la instanta de judecata este faptul ca i s-ar fi incalcat dreptul la aparare. Narciza Nedelcu a invocat mai multe nereguli la intocmirea deciziei de suspendare, privitoare la pasii procedurali care trebuiau urmati pentru inlaturarea sa din functie.

  • Si OCPI Hunedoara are un nou şef. Este vorba de Petru Liviu Lobonţ, de profesie inginer topograf, care lucrează de aproximativ 18 ani în instituţie. Petru Lobonţ lucrează în OCPI Hunedoara încă din 1995, ocupând de-a lungul timpului diferite funcţii, inclusiv pe cea de director adjunct. În urma negocierilor făcute de partide la nivel local, funcţia de conducere a OCPI a revenit celor de la PSD. Iar social-democraţii l-au propus pe Lobonţ pentru funcţia de director, acesta fiind membru PSD din 1999 şi în plus, are o mare experienţă profesională.
  • Directorul Oficiului de Cadastru Arges, PDL-istul Radu Banica, a fost schimbat si el din functie. In locul lui a fost numit, fara concurs, Valentin Iustin Olteanu care a mai condus institutia si pana in urma cu 2 ani.
  • Botosani este urmatorul pe lista. Aici a fost eliberat din functie Mihai Luca, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botosani, decizia fiind comunicata de la nivel central. Atributiile de conducere vor fi preluate, pana la organizarea concursului, de Cristian Grosu, registrator sef in cadrul aceleiasi institutii din anul 2006.

Începând cu data de 8.08.2012 îşi încetează aplicabilitatea prevederile ordinului directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr.113/29.02.2012 privind exercitarea cu caracter temporar a funcţiei de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani de către dl. Mihai Luca ca urmare a expirării perioadei de detaşare,

  • Ultimul din lista este udemeristul Lakatos Alexandru care a fost schimbat din functia de director al Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Salaj, astazi 27.08.2012, cu consilierul judetean Sergiu Panie. Noul director este vicepresedintele PSD Zalau. Pana la revenirea lui Lakatos din concediul medical, Panie va fi doar interimar, urmand ca apoi sa fie director plin.
Posted in Stiri.