Sistem national de evidenta a strazilor

Hartaromaniei-judeteAgenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) va organiza la 31 octombrie o licitaţie pentru realizarea unui sistem informatic de evidenţă şi consultare geospaţială a tuturor arterelor şi adreselor administrative, potrivit unui comunicat emis de ANCPI. Estimările reprezentanţilor autorităţii contractante indică o valoare a contractului de 13 milioane de lei, cu TVA inclusă, iar durata este stabilită la doi ani şi şase luni.

 

Sistemul informatic se va intitula „Registrul Electronic Naţional al Nomenclaturilor Stradale” şi  va permite gestiunea, evidenţa şi consultarea la nivel naţional a nomenclaturii stradale. „De asemenea, sistemul va permite înregistrarea unică a fiecărei adrese, alocarea pentru fiecare adresă a unui cod unic de adresă şi gestiunea întregului ciclu de viaţă al adresei. În plus, va avea loc standardizarea la nivel naţional a nomenclaturii stradale prin realizarea şi implementarea metodologiei şi instrumentelor informatice privind înregistrarea, prelucrarea, analiza, stocarea şi accesul la arterele şi adresele administrative”, se precizează în caietul de sarcini al licitaţiei.

 

Alte condiţii consemnate în caietul de sarcini vizează ca viitorii ofertanţi, a căror cifră de afaceri din ultimii trei ani trebuie să fie de minim 20 milioane de lei, să depună o garanţie de participare de 200.000 lei. ANCPI a fost înfiinţată în 2004 prin reorganizarea Oficiului Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie şi funcţionează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

Sursa: curierulnational.ro

Posted in Blog, Stiri.