Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj

BCPI Cluj, printre cele mai de incredere institutii publice locale. OCPI Cluj, pe 7.

Cercetarea din teren s-a desfășurat în perioada 15-21 mai 2012, respondenţii fiind chestionaţi la ieşirea din instituțiile publice. Cetăţenilor li s-a cerut să evalueze activitate a următoarelor instituţii: Evidenţa Populaţiei (din cadrul Primăriei Cluj-Napoca), Serviciul Înmatriculări Auto, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Oficiul de Cadastru si  Publicitate Imobiliară (Cartea Funciară), Direcţia de Taxe şi Impozite (din Primărie), Poliţia Locală (a Primăriei), Oficiul Judeţean de Cadastru, Direcţia de Urbanism, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Registrul Auto Român, Direcţia Generală de Muncă şi Solidaritate Socială, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Casa Judeţeană de Pensii.

Cei mai mulţi dintre clujenii care au răspuns la chestionar consideră că nu deţin mijloacele pentru a controla dacă instituţiile publice îşi fac datoria. Respondenţii au notat, pentru fiecare instituţie, atmosfera din sediu, spaţiul prevăzut pentru lucrul cu publicul, competenţa şi eficienţa funcţionarilor, amabilitatea lor, explicaţiile pe care le-au primit, timpul în care li s-a rezolvat problema şi cinstea funcţionarilor.

Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara a fost clasat pe pozitia a 4 in timp ce Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara a ocupat pozitia a 7.

La intrebarea ” Cineva ca dumneavoastra a mijloace sa controleze activitatea institutiilor si a functionarilor publici ? ” 100% din respondenti au afirmat ca nu pot influenta activitatea BCPI Cluj, fiind singura institutie din Cluj „necontrolata”, in timp ce 18,75% au afirmat ca pot influenta activitatea OCPI Cluj sau a functionarilor acesteia.

Atmosfera din sediul BCPI Cluj nu este foarte populara in randul clujenilor primind punctajul de 3, 1 din 4 ( unde 4 inseamna deloc multumit ), situatia fiind mai „placuta” la OCPI Cluj. Ambele institutii stau prost la categoria ” Spatiul prevazut pentru lucru cu publicul”.

Aveti mai jos raspunsurile clujenilor in legatura cu ambele institutii iar intreg sondajul il gasiti la aceasta adresa: Sondaj institutii locale Cluj

Informatii preluate de pe siteul : AFA Cluj

 

 

 

Posted in Blog, Stiri.